Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Befogad oro för både barn och personal

Signaturerna "En orolig förälder" och "Arg och besviken men inte förvånad" uttrycker (18/9) båda oro för utvecklingen av barnomsorgen i Borlänge.

Det har sagts oss att vi inte får ta ut semester under hösten. Vidare har vi också hört att vi inte får ta in vikarier i verksamheten vid behov. Hur är det då med barnens säkerhet, som borde vara högt prioriterad, om något händer dem? Vem får stå till svars för det?

Det är inte rimligt att ha två pedagoger på totalt 19 barn. Vi ska följa förskolans läroplan för att kunna bedriva en pedagogisk verksamhet på bästa sätt. Vår ambition är att hålla hög kvalitet så att barnen får ta del av en så bra pedagogisk verksamhet som möjligt.

Dessvärre får detta i nuläget stå tillbaka en del. Att inte få ta in vikarier, att ändra schemat en söndagskväll för att måndagen ska fungera, att ringa runt till varandra, det skapar onödigt merjobb för oss, jobb som vi egentligen inte skulle behöva ägna vår dyrbara tid åt. Får vi skriva upp det som övertid? Och hur kommer vi egentligen att må framåt jul?

Bill och Bull

förskollärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare