Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedrift att vinna fem raka derbyn

/

Annons

Det var inte ett av de bättre derbyn jag sett genom åren.

Hockeymässigt kom inte matchen upp i några svindlande höjder.

Men tempot var bra, intensiteten hög och det var tufft ute på isen i FM Mattsson Arena.

Anmärkningsvärt att Mora tog sin femte raka vinst mot Leksand.

Anmärkningsvärt på så sätt att det brukar vara svårt att stapla segrar på varandra i matcher av det här slaget. Desto mer imponerande blir Moras fantastiska svit.

Leksand förlorade matchen i andra perioden. Laget hade ett klart övertag i spel men förbaskat svårt att vaska fram klara målchanser.

När så Ken Andre Olimb gjorde 0-1 i power play, rättvist i det läget, trodde jag att det skulle bli det energitillskott Leksand behövde för att sätta krokben för Moras segertåg.

Men repliken kom direkt, och LIF tappade taktpinnen. Efter kvitteringen en match där Mora och Leksand, likt två boxare som försöker hitta blottor att utnyttja hos den andre, växlade ned i tempo och verkade mer mån om att slå vakt om poängen.

Både Mora och Leksand kan bättre än så här. Felpassen var för många. Jag saknade även aggressiviteten framför kassarna. Det var för lite trafik, målvakterna Daniel Hansen och Erik Hanses hade oftast fri sikt.

Moringarna har förmågan att få adrenalinet att spruta ur öronen när det röda skynket, i form av Leksand, finns framför dem.

Tråkigt bara när det går till överdrift.

Tänker på Henrik Erikssons hån av motståndarna efteråt. Det är en sak att visa segerglädje, att njuta av stunden. "Hanks" utspel ger jag inte mycket för, en sån spelare har ingen respekt att hämta hos mig.

Då är det roligare att lyfta fram Dion Knelsen. Förra lördagen blev han knockad av Malmös Robin Alvarez och utburen på bår.

Comebacken mot Leksand resulterade i ett mål och ett uppoffrande arbete. Sträck på dig Knelsen, där handlar det om respekt!

I våras blev Pelle Prestberg poängkung för sitt Färjestad när värmlänningarna vann SM-guld.

Återkomsten till LIF har dock varit allt annat än rolig. Skadeproblem gjorde att Pelle missade premiären mot Rögle.

Hemma mot Örebro var han delaktig i att ÖIK på några få rappa sekunder kunde gå från 2-2 till 2-4.

Även mot Mora stod Prestberg för ett nybörjarmisstag som öppnade för ett tung baklängesmål.

Vad Leksandskaptenen behöver är rejäl islossning framåt. Varför inte ett par mål redan i kväll mot Borås?

Annons