Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beaudoin drömspelare för MIK

Pengarna till Mora IK:s Stjärnspelaren ökar hela tiden och projektet har så här långt samlat in närmare en halv miljon kronor.
Drömvärvningen för MIK är Eric Beaudoin.
– Men han är i en för dyr prisklass för oss.

Annons

Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson gläds över insamlingen som går under namnet Stjärnspelaren.

Hermodsson är glad över de extra pengarna som företag och privatpersoner skjuter till, men hoppas samtidigt på en än större respons.

– Tänk om vi haft 100 privatpersoner till som gått in, då hade det kunnat bli riktigt bra, menar han.

Drömscenariot är att få in pengar så att det räcker till två spelare. Nu täcker insamlingen den kanadensiske backen Brett Palin, som förväntas bli en nyckelspelare i MIK-försvaret.

Coachen Jeremy Colliton har en önskan att få in en center till, men frågan är om det kommer in tillräckligt med pengar så att det räcker till ytterligare en spelare.

– Vi hade hoppats på att få hit en center i oktober, men då behöver vi få in en halv miljon kronor till. Det rullar in pengar hela tiden, men ska vi nå upp till den summan, så lär det till ett rejält uppsving, konstaterar klubbdirektören.

En drömspelare för Mora är Eric Beaudoin. Kanadensaren har närmare tre elitseriesäsonger i dalalaget, men lämnade klubben när MIK 2008 åkte ner i allsvenskan.

Mora har ett triumfkort då Colliton och Beaudoin är väldigt goda vänner. Men Hermodsson har ändå ingen större förhoppning att återse den 34-årige transatlanten i MIK-dressen.

– Eric har fyra barn och hans krav är att de ska få gå i en internationell skola, det kan inte vi erbjuda här.

– Sedan är Beaudoin en prisklass dyrare än vad vi tänkt oss, menar han.

Annons