Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Be om ursäkt, Gustafsson (KD)!

Svar på tal till Katarina Gustafsson (KD) om akutvården.

Omhändertagandet på Akuten i Falun sker efter medicinska prioriteringar, där de sjukaste kommer först. Om man som Gustavsson "har erfarenhet av hur det är att sitta timme efter timme på akutmottagningen i Falun" har man ofta sökt vård på fel vårdnivå. Därför arbetar akuten sedan 1/9 mer aktivt med dokumentet "Instruktion för handläggning av patienter som söker akut somatisk vård i Landstinget Dalarna":

Patienter som söker Akuten med mindre akuta tillstånd kan då ofta hänvisas till rätt vårdnivå. Den andra orsaken till lång väntan är att resurserna är otillräckliga. Över detta är det Katarina Gustavsson som styr: ska det finnas sysslolösa "läkare och en annan personal" som "snabbt kan kallas in" får landstinget ställa medel till förfogande för att anställa sådana! Att det bland akutpersonalen skulle behövas "en ny syn på uppdraget att tjänstgöra på akuten", som Gustavsson skriver, är en grav förolämpning som kräver en innerlig ursäkt!

Akutläkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare