Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäver visade trafikvett - gjorde en "Abbey Road" i Borlänge

När Amanda Carlsson-Goth och Carl-Johan Goth var på väg till jobbet möttes de av en udda syn.
– Vad gör den så här centralt? Det är ju i alla fall någon kilometer till närmaste vattendrag, säger Carl-Johan.

– Jag hade varit hem och hämtat min brorsdotter Amanda, vi skulle åka till Falun där vi båda arbetar. När vi ska svänga av vid rondellen vid gamla OKQ8 i centrala Borlänge utbrister Amanda att hon ser en bäver, säger Carl-Johan Goth.

– Jag bara skrattade åt henne men vi bestämde oss för att ta en titt i alla fall och mycket riktigt, det var en bäver. Den här bävern hade väldigt bra trafikvett, säger Carl-Johan.

Många stannade för att filma och ta bilder på bävern. Enligt de senaste rapporterna har bävern synts till på Södra Backa industriområde.

– Det är helt sanslöst, det fick mig att tänka på ett inslag som vi på DT gjorde när sportens Marcus Bäckström och fotograf Stina Rapp var ute med förra Leksandsspelaren Viktor Mårtensson på bäverjakt i Bäsna förra veckan. De kammade hem noll, såg ingenting. De borde ha varit på Bygatan i Borlänge, säger Carl-Johan Goth.

Flera personer har hört av sig under dagen att de sett en bäver på olika platser i Borlänge. Efter att den varit synlig utanför en butik kopplades polisen in som såg till att ett par djurvårdare kopplades in som sen fångade in bävern och körde i väg med den till en lite mer lämplig plats för en bäver att vara på.

LÄS OCKSÅ: Jägare Mårtensson om centrum-bävern: "Jag får sätta mig mitt i stan framöver"