Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bauer ny Sälenchef

Jonas Bauer gör som Gustav Vasa gjorde på sin tid – lämnar Mora och åker till Sälen. Men han stannade inte i backen, som Gustav gjorde, utan fortsatte upp på fjället och till slalombackarna. Efter fem framgångsrika år som Vasalopps-VD har Bauer nu tagit plats som ny destinationschef för Skistar Sälen.

Annons

Det är en "gammal" längdskidåkare som är den nye destinationschefen för den alpina destinationen Skistar Sälen

– Fem år i Vasaloppet känns lagom. Det har varit en fantastiskt rolig tid. Samtidigt är jag lockad av nya utmaningar, och Skistar är ett stort och spännande företag som det ska bli intressant att få vara med och utveckla, säger Jonas Bauer.

– Jag är inte obekant med varken Sälen eller med Skistar från mitt tidigare jobb. Sälens IF är ju en viktig partner i Vasaloppet och de senaste åren har det ju också hänt mycket med Cykel-Vasan, och därmed samarbetet med Skistar, säger han.

I Skistars nya organisation är tanken att Sälen ska vara en destination under ledning av Bauer. Lindvallen-Högfjället och Hundfjället-Tandådalen ska arbeta närmare varandra.

– Jag tror att det är viktigt att Skistar Sälen blir ett område. Över huvud taget tror jag att ett samlat Sälen är viktigt för att kunna utvecklas vidare i den hårda konkurrensen som råder med skidorter både i Sverige och utomlands. Hela Sälenområdet måste arbeta aktivt för att attrahera nya skidåkare att komma hit.

– Jag brinner för ett samlat Sälen och jag tror att ju mer vi kan jobba tillsammans, då menar jag alla företag, ju bättre är det för hela området, säger Jonas Bauer.

Sälenfjällen har inte de största och brantaste fjällen, men Jonas Bauer framhåller att Sälens styrka är det breda utbudet som passar många.

– Men det gäller att vi hela tiden är med och kan skapa nya utmaningar. Många människor vill testa sina gränser och där gäller det att vi håller oss framme.

Bauer pekar på den motions- och hälsovåg sköljer över Sverige, och att alpin skidåkning är en motions- och träningsform som passar för alla åldrar.

Han konstaterar att vintern och den alpina skidåkningen även framöver är den viktigaste verksamheten för Skistar. Men han är också inne på att utveckla Sälenturismen under andra delar av året.

– Det är viktigt att byn lever och mår bra året runt. Min vision är att fortsatta att utveckla och aktivera barmarksperioden. Cyklingen är en möjlighet, det visar ju det stora intresset för Cykel-Vasan, och cykeltrenden är det viktigt att utveckla för hela regionen.

– Det finns ju fina cykelstråk här i Sälenområdet och omgivningarna, liksom ner mot Mora. Fjällvandring och löpning i den underbara terrängen går det också att bygga vidare på. Experium i Lindvallen är en viktig anläggning som kan locka många att komma hit under alla tider på året.

För att kunna få ännu fler gäster till Sälen tror han att den planerade charterflygplatsen i Sälenfjällen är av stor betydelse.

– Den skulle ge oss helt nya förutsättningar att få hit gäster från ett större upptagningsområde. Det är en jättepotential för Sälen och den här fjkällregionen, menar han.

De nya möjligheterna till högskolestudier i Campus Sälen är också en spännande möjlighet. Så spännande att Bauer själv funderar på att friska upp sina kunskaper i tyska med högskolestudier.

– Tyskan är ju ett stort språk i den alpina sporten.