Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båt återfunnen efter 13 år

För 13 år sedan anmäldes en båt stulen i Idre. Av en tillfällighet återfann ägaren sin båt 13 år senare, men frågan polisen nu ställer är vem som är dagens ägare till båten.

Båten var en mindre båt med motor. Sommaren 1999 försvann den från Idre och anmäldes som stulen.

– Nu har mannen som ägde båten av en slump funnit den vid Kringelfjorden, berättar Lena Nilsson på idrepolisen.

Båten var uppdragen och vänd upp och ner.

– Givetvis kan den ha drivit dit från Idre och någon bara dragit upp den på land. Men det kan också vara någon som köpt båten i god tro under de här åren. Därför måste vi veta om det finns någon annan ägare till den innan vi kan lämna tillbaka båten till mannen som fann sin egen båt, säger Lena.

Mannen som blev av med båten kunde identifiera båten som den hembyggda båt han förlorade 1999.

– Tyvärr finns inte anmälan som upprättades 1999 kvar i våra datorer, men nu hanterar vi ärendet som om båten är upphittad. Finns det då någon som gör anspråk på den så får de vända sig till polisen i Idre, annars lämnar vi tillbaka den till upphittaren och den tidigare ägaren sedan vi kontrollerat att han fortsatt är ägare till båten, säger Lena Nilsson.