Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

​Bästa startfältet någonsin i triathlon-SM medeldistans vid tävlingen i Vansbro

Detär mindre än 50 dagar kvar till att SM-tävlingarna i medeldistans går avstapeln den 2 juli i Vansbro. Vansbro Triathlon har sedan starten 2011 snabbtblivit en favorit bland triathleter, både för eliten och motionärer. Därför ärdet inte för inte som tävlingsledningen är stolta att tävlingen har SM-status iår, såväl som nästa sommar.

– Alla deltagare kan förvänta sig en tävling som sätter en nystandard på triathlontävlingar i Sverige, säger Roger Boström, en av VansbroTriathlons grundare.

I dagsläget är 530 anmälda till tävlingsklassen (över 800anmälda inkluderat motionsklassen). Triathlon-SM i medeldistans genomförs förfemte gången och i Vansbro gör senior/elit och juniorer upp om SM ochJSM-medaljer samt att riksmästerskapen för Master-klasser avgörs i fleraåldersgrupper.

Elittävlingen har det bästastartfältet på medeldistans någonsin i Sverige, där de absolut bästatriathleterna i dam och herr är anmälda. Bland herrarna kan nämnas PatrikNilsson, Fredrik Bäckson, Erik Holmberg, Pontus Lindberg, David Näsvik, George Bjälkemo, Carl Brümmer, Jonas Colting, Joel Evertsson, Andreas Lindén och Ted Ås.

Bland damerna är den stora favoriten Åsa Lundström men hon kommer att jagasav Louise Rundqvist, Katarina Åström, Emma Graaf, Mikaela Persson, Sara Svensk,Jenny Nilsson. Utöver den yttersta eliten återfinns dessutom andra idrottsprofiler som tidigare landslagssimmerskan Emma Igelström ochlängdskidåkaren och långloppspecialisten Jens Eriksson.