Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa och sämsta bilden är utsedd

Det blev en nobel fest hos Gagnefs fotoklubb där årets bästa bild utsågs.

Ett 50-tal medlemmar i fotoklubben smorde kråset med god julmat och efter bilvisning blev det gott fika. Det fina med att ordna fest hos fotoklubben är att så många ställer upp och hjälper till.

Efter julbordet var det dags för en tävling anordnad av Rune Andreasson. En bildgåtetävling där medlemmarna skulle klura ut vad en bild föreställer, avbildat på ett klurigt sätt och med annorlunda perspektiv. Bildfantasin sattes på hårda prov.

Nästa Rune, med efternamnet Eriksson, tog vid och visade ett bildspel om en färd genom forsar i Piteälven vid sina barndomstrakter i Boden. Till en stuga, dit enda färdmedlet är med båt. Rune har filmat och fotat detta äventyr, kompletterat med passande musik. Fisk, harr och öring, fanns för tillredning från älven. Vid stugknuten strövade renar i den naturnära vildmarken i Mårsomjaure.

Sedan var det dags att rösta på den bästa av 37 av årets kvalificerade bilder. Den stolta vinnaren blev Anders Reijer som från ett gömsle vid finsk-ryska gränsen fångat en räv mitt i språnget.

Klassikern "sämsta bild " väljs med ljudligaste bu-rop. Vandringspriset, osnygga tigertofflor, hamnade hos Rune Andreasson.

En duktig fotograf lyckas inte varje gång.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel