Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa mobiltäckningen - på dasset

Ingen täckning på mobilen.
Då går Susana Smårs i Ingels till utedasset där det oftast går att ringa och skicka sms.
Emil Lisell, Susannas granne går runt lite överallt i huset och på gården för att kunna ringa.

För Emils mamma Tina som jobbar inom Hemtjänsten är telefonen ett viktigt arbetsredskap.

– På vissa ställen är det bättre, på andra ställen hackar det. Här i Ingels, i Born och delar av Övre Gärdsjö kan det vara svårt för kollegor att nå mig. Kunderna har ofta fasta telefoner vi kan använda, annars är det larmnumret 112 som gäller, säger Tina Lisell.

– Andra operatörer fungerar ofta bättre än Telia. Både Susanna, 13 år och jag har haft flera kontakter med Telia för att försöka få reda på vad som är fel. Den senaste månaden har varit värre än tidigare. Att sms:a går inte. Att ringa går inte heller. Rent socialt är det hopplöst att bo här. Visserligen är det inga viktiga samtal eller sms:s. För det mesta är det kontakter med kompisar, säger Emil, 14 år.

Men att få ett sms nio timmer efter det sändes är inte kul. Då kan han ha missat allt möjligt.

För några år sedan sade familjen Lisell upp sin fasta telefon för att enbart använda mobiler.

– Vi trodde vi kunde lita på att mobilerna skulle fungera., men det gör de inte. Till våra datorer har vi valt andra operatörer och det har även Susanna gjort och datorn fungerar bättre än mobilen.

Även Anne Johansson som bor bortanför Nedre Gärdsjö har problem med Telia.

– Jag har ett Teliaabonnemang för både min mobil och min dator. De har den senaste tiden fungerat väldigt dåligt. Samtal bryts det är svårt att ringa och jag har inte haft någon fungerande dator på tre veckor.

– När jag ville koppla in en fast telefon fick jag besked att det skulle kosta 10 500 kronor, berättar Anne.

Emil och Susanna har organiserat en namninsamling för att få Telia att skärpa sig. Hittills har ett 60-tal personer skrivit på.

– Konstigt nog revs alla 20 informationslappar om namninsamling vi satte upp här omkring ned. Vi har satt upp nya och vi fortsätter att knacka dörr för att samla in fler namnunderskrifter, säger Susanna och Emil.