Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barry Burn fick besök av Woods

Annons

Bäcken Barry Burn är van vid plasket från störtdykande bollar.

Dock inte från Tiger Woods klubbor.

Kan det ha varit ett avgörande ögonblick i årets British Open?

Det kom ett tungt stegrande nervöst stön från publikmassorna när Woods utslag redan på första hålet letade sig ned i det halvmeterdjupa vattnet.

Pliktslag direkt.

Dubbelbogey och två förlorade slag efter besöket på greenen.

Woods hämtade sig inte.

Mannen som gett golfen en annan dimension såg plötsligt ut som vilken lirare som helst. Med dagens tredje bogey på 18:e landade han på 74 slag, 143 totalt och har sju slag att ta in på ledande Sergio Garcia. Tävlingen är visserligen bara halvvägs, men en Woods i bekymmer var precis vad Garcia behövde.

Spanjoren följde upp sina inledande 65 slag med att gå på par och det räckte för att hålla ledningen på 136 slag, sex under.

Kanske är det hans tur. Den ständige bolltalangen har hunnit bli 27 år, de senaste två åren slutat som delad femma i British Open och tycks ha fått ordningen på den enda svaga punkten i en annan bred reportoar: puttningen.

I en major som dominerats kraftigt av amerikaner de senaste åren följs nu Garcia av sydkoreanen KJ Choi, två slag efter.

Landsmannen Miguel Angel Jimenez håller sig också framme, delad trea med kanadensaren Mike Weir, tre slag efter. Jimenez, en levnadsglad herre som gärna tänder en fet cigarr efter varje runda, spelade i samma boll som Henrik Stenson, men på en annan nivå.

Han var ytterst nära en hole-in-one på 16:e, men missade med någon decimeter.

För Phil Mickelson, en av de tunga förhandsfavoriterna, är tävlingen över efter 148 slag. Andra tunga namn som spelat bort sig är Geoff Ogilvy, Australien, nordirländaren Darren Clarke (148), sydafrikanen Rory Sabbatini (150), skotten Colin Montgomerie och tidigare vinnarna Justin Leonard och Paul Lawrie.

TT

Mer läsning

Annons