Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnfetma motverkas av lekplatser

Med anledning av föreläsningen om barnfetma som hölls kommunhuset så hoppas jag att de styrande i kommunen nu äntligen förstår att kommunen måste göra det lättillgängligt för små barn att kunna få röra på sig, med betoning på kunna.

Därför är det märkligt att det inte finns några allmänna lekplatser på strategiska jämna mellanrum för små barn. Lekplatser är fantastiska mötesplatser för både barn och vuxna. I stället är det isoleringsmentalitet som verkar gälla eftersom alla småbarnsföräldrar är tvungna att bygga egna små lekplatser på sina tomter. Alla håller sig på sin kant, för när vardagen kommer så är det inte så bara att ringa runt och boka tid så att barnen kan leka hos varandra.

Lekplatser skulle dämpa behovet avsevärt av de organiserade aktiviteterna. Små barn behöver den fria spontana leken! Man önskar man kunde rulla barnvagnen med ettåringen och bredvid sig ha treåringen cyklande på trehjuling till en lekplats. Allt som inte satsas på små barn, det blir senare minst 1 000 gånger dyrare.

Keep your eye on the money

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare