Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnens Hus bygger för framtiden

Nu rustar Barnens Hus i Borlänge för framtiden.
Något man gör genom en miljonsatsning på en utbyggnad.
– Det gäller att vara redo när Ikea slår upp dörrarna. förklarar Ola Carlsson, ägare till Barnens Hus-butikerna i Borlänge och Gävle.

Annons

Vid Barnens Hus på Södra Backa pågår för tillfället omfattande byggnadsarbeten. När det hela väl är avslutat ska butiksytan ha utökats med inte mindre än 350 kvadratmeter.

– Vi känner oss lite trångbodda så vi behöver bygga ut. Totalt kommer vi då att få en butiksyta på 1450 kvadratmeter och det behövs då vi också uppgraderar butiken och breddar sortimentet en aning genom att vi även för in fritidsartiklar, kläder och skor bland varorna. Vår målgrupp kommer även i framtiden att vara barnfamiljer och barn under 10 år, förklarar butiksägaren Ola Carlsson.

Carlsson driver även barns Hus butik i Gävle och där är en om- och tillbyggnad redan genomförd.

– Där är butiksuppgraderingen redan genomförd och vi har nyinvigning på fredag denna vecka, säger Carlsson som trots miljonsatsningarna på utbyggnader ändå märker att också denna bransch känner av lågkonjunkturen.

– Så är det givetvis och även konkurrens är tuff. Men det här är en satsning vi gör för att kunna ta ytterligare steg in i framtiden. Snart öppnar Ikea i Borlänge och jag hoppas och tror att den ökade handel det för med sig också ska spilla över lite på oss. Utbyggnaden är helt enkelt ett sätt för oss att göra oss redo för vad som komma skall.

Ola Carlsson är heller inte helt främmande för att nyanställningar kan behöva göras.

– Det är i och för sig en senare fråga, men otänkbart är det i alla fall inte, avslutar han.