Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnen trängs på liten yta

Annons

I dag talar vi mycket om stora barngrupper både på förskolor samt på fritids. Men det är ingen som talar om ytan som barnen befinner sig på. Det finns så många regler för allt men inte för barnens arbetsmiljö. Vem ska företräda barnens rätt till lugn och harmoni och för att de ska få möjlighet att tillgodogöra sig en lärorik och stimulerande tillvaro under så många timmar på dagen. Tio timmar är inte ovanligt.

Man debatterar gärna trångboddhet, där alla ska ha ett eget rum. Men tyvärr säger ingen ett ord om att så många barn trängs under så många timmar på en liten yta. En stressig miljö skapar konflikter och tillsägelser istället för uppmuntran och bekräftelse. Stora barngrupper skapar problem, särskilt för små barn och barn med särskilda behov. Hur länge ska barnen vänta tills de får det de har rätt till? Kristdemokraterna i Falun anser att barngrupperna måste minskas snarast.

Katarina Gustavsson (KD)

Rita Magnusson (KD)

Håkan Westberg (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare