Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnbutik i Hedemora fick nytt liv – fylldes direkt med kunder på öppningsdagen

Krusidull heter den nya affären på Åsgatan som säljer barnkläder och leksaker. Efterfrågan tycks finnas, då många stod och väntade utanför redan innan öppningsdags i fredags.

Annons

MER LÄSNING FÖR DIG SOM PLUSKUND

Känslosam debatt när motion om brottsförebyggande arbete i skolan avslogs

Nytt terränglopp arrangeras – både kvartsmara och halvmara på Brunnsjöberget

Hunden Töffa drunknade i ett vattenhål i skogen – hittades först efter en vecka

På väggen ovanför Krusidulls fönster sitter den gamla skylten kvar. Det står "Barnkläder" på skylten, som har en design som påminner starkt om 1950-talet. Men nu är det 2017 och butiken med barnkläder som stängde för en tid sedan har fått nytt liv med den ny ägaren Charlott Hill.

– Jag kände att butiken behövde leva kvar så att vi har ett levande centrum i Hedemora, säger Charlott Hill, strax innan hon slår öppnar dörren och släpper in de väntande kunderna.

Butiken fylls snabbt av mammor, pappor och nyfikna barn som först och främst tar sikte på ballongerna innanför entrén. Först fram är Ike Karlborg, vars mamma Helen Karlbog är glad över den nyöppnade butiken. Hon var en trogen kund även i den förra butiken och kan jämföra med Charlott Hills upplägg.

– Jag tycker att den är jättefin. Hon verkar ha gjort ett fantastiskt jobb här inne. Det är lite nytt sortiment och omgjort och fint.

Mest är det barnkläder i butiken, men det finns också leksaker och Charlotte Hill har redan några minuter efter öppning fullt upp med en kö som har bildats vid kassan. Hon får svara på många frågor, slå in paket och ta emot beröm.

En av de som ger beröm är Viktor Wirycz.

– Det är ju framförallt viktigt att man i Hedemora fortsätter med traditionen att ha affärer. Här ser man ju tydligt hur ägaren försöker förändra, men fortsätter lite på den gamla stilen.

Det är gott om kunder första dagen och Charlott Hill hoppas att det fortsätter gå bra.

– Det är mitt mål. Jag tror att det gäller att möta kunden och ha en personlig service,

Hon har en hel del tidigare erfarenhet av att arbeta i butik.

– Jag har drivit en liten gårdsbutik själv som lite hobbyverksamhet, men så har jag också 22 år i handeln som bakgrund.

Charlott talar med en tydlig skånsk "brytning", men hennes koppling till Dalarna sträcker sig långt tillbaka, liksom hennes butikserfarenhet.

– Jag är ursprungligen från Helsingborg, men jag har bott i Dalarna i 25 år ungefär och jag älskar Hedemora.