Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn och vuxna samlar till barnen

I dag och i morgon samlar både barn och vuxna in pengar till Världens barn i Älvdalen och Idre.

Annons

Radiohjälpens stora insamling till Världens barn pågår för fullt över hela landet. I Älvdalen kommer det att skramlas extra mycket med insamlingsbössorna under fredag och lördag. Barn ifrån Gläntans skola och barn och vuxna från IOGT, Salems scouter och Röda Korset deltar i insamlingen av pengar, berättar Lisbeth Wallin på Röda korset i Älvdalen, som håller i insamlingen i Älvdalen.

I Idre samlar elever från Strandskolan in pengar på fredag eftermiddag och samma tid kommer också bössor att vara i gång även i Storsätern.

Insamlingen kulminerar i helgen och nästa vecka. I dag, fredag visas Svt1 ett inledande program med reportage. Nästa fredag kväll blir det stor TV-gala för Världens barn och på söndagen redovisas insamlingen för hela landet.

Insamlingen Världens barn har under tretton år samlat in mer än en miljard kronor i Sverige. Pengarna används via de mest väletablerade hjälporganisationerna för att hjälpa barn i fattiga länder med bland annat mat, skolgång, sjukvård, mödravård och mycket annat.