Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn och vuxna samlar till barnen

I dag och i morgon samlar både barn och vuxna in pengar till Världens barn i Älvdalen och Idre.

Radiohjälpens stora insamling till Världens barn pågår för fullt över hela landet. I Älvdalen kommer det att skramlas extra mycket med insamlingsbössorna under fredag och lördag. Barn ifrån Gläntans skola och barn och vuxna från IOGT, Salems scouter och Röda Korset deltar i insamlingen av pengar, berättar Lisbeth Wallin på Röda korset i Älvdalen, som håller i insamlingen i Älvdalen.

I Idre samlar elever från Strandskolan in pengar på fredag eftermiddag och samma tid kommer också bössor att vara i gång även i Storsätern.

Insamlingen kulminerar i helgen och nästa vecka. I dag, fredag visas Svt1 ett inledande program med reportage. Nästa fredag kväll blir det stor TV-gala för Världens barn och på söndagen redovisas insamlingen för hela landet.

Insamlingen Världens barn har under tretton år samlat in mer än en miljard kronor i Sverige. Pengarna används via de mest väletablerade hjälporganisationerna för att hjälpa barn i fattiga länder med bland annat mat, skolgång, sjukvård, mödravård och mycket annat.