Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara seger som gäller för Kais Mora

Fyra, fem förluster, mer har inte det lag som vill ta steget upp i Superligan råd att förlora.
Kais vill vara med och slåss om den enda SSL-platsen från den norra allsvenskan, men har redan två nollpoängare på de inledande fem matcherna.
Mot Sandåkerns SK är det således bara seger som gäller för Moralaget.

Annons

Efter ett två veckor långt uppehåll är det på söndag dags för Kais herrar att fortsätta jakten på en topplats. Den fick ett abrupt stopp borta mot Team Thorengruppen, då Umeålaget vann med 11–7.

– Det var horribla domslut som förstörde för oss, dundrade en upprörd Anders Karlsson efter matchen.

Nu har Moratränaren och hans lag lagt det där bakom sig och blickar fram emot helgens möte i Unihoc Arena.

Umeålaget är ensamt om vara poänglöst, men Karlsson räknar inte med någon lätt hemmamatch mot tabelljumbon.

– Man måste tänka på att Sandåkern hittills har mött topplag, hade de haft en annan lottning skulle det nog ha sett annorlunda ut, säger Moratränaren till klubbens hemsida.

Vi kan notera att Sandåkern bara släppt in två mål mer jämfört med Kais. Moralaget har däremot producerat hela 34 mål mer än Umeålaget och Kais är också det lag som gjort överlägset flest mål i serien med 56 fullträffar. Det är till exempel 16 fler mål än serieledande Sirius.

De sju målen mot Thorengruppen senast var första gången som Kais inte noterade tvåsiffrigt. Det visar sig också i poängligan, där Max Wahlgren är i topp med 23 (9+14) poäng. Kais har ytterligare fyra spelare bland topp tio.