Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara fem personer från Falu kommun

Falu kommun betalade bara för fem personer under Almedalsveckan på Gotland.
– Det fanns fler från Falun på plats, men på andra uppdrag än från Falu kommun, säger kommundirektör Dan Nygren.

Annons

Många kommuner satsade stort på Almedalsveckan.

Borlänge kommun hade exempelvis 17 personer på plats, en satsning som kostade skattebetalarna cirka 250 000 kronor.

Men Falu kommun satsade i betydligt mindre skala.

– Falu kommun har betalt flygresa och en middag för mig, Jonny Gahnshag (S) och Margareta Åslund. Dessutom har Falu kommun betalat 1 000 kronor för uppehälle, men inte resa, för Bruno Kaufman och Linnea Risinger, säger Dan Nygren.

Flygresan för trion Gahnshag, Nygren och Åslund kostade sammanlagt 13 400 kronor.

Trion deltog i åtta möten med företag i syfte att öka bostadsbyggandet i Falun, och arrangerade ett seminarium tillsammans med företaget Archus devolopment med temat "Bostadsbyggande utanför storstäderna".

Enligt Dan Nygren var FalunBorlänge-regionen samordnare för dessa aktiviteter och stod därmed för trions boendekostnader under vistelsen i Visby.

– Vi deltog även i 5-6 andra seminarier och möten enligt individuella program, säger Dan Nygren.

Bruno Kauffman (MP) och Linnea Risinger (MP) arrangerade och deltog i seminarium om Falu kommuns demokratiarbete.

– Falu kommuns demokratiråd har stått för 1 000 kronor/person för uppehälle för dessa personer samt 13 000 kronor för seminarielokalen. Övriga kostnader har de stått för själva, säger Dan Nygren.

Men flera andra personer fanns på plats från Falun.

– Eftersom flera deltagit i Almedalsveckan på uppdrag av andra än i Falu kommun, till exempel politiska partier, så är det svårt att ha en kvalitetssäkrad sammanställning av exakta kostnader. Det jag känner till har jag redovisat, säger Dan Nygren.

Det kommunala bolaget Falu Energi & Vatten AB hade fyra personer på plats under Almedalsveckan: Bengt Gustafsson, vd, Ylva Ljungberg, ekonomichef, Marianne Hammarström, inköpschef och Charlotta Holmer, inköp.

De deltog i flera seminarier under sin vistelse på Gotland.

– Sammanfattningsvis mycket givande dagar för oss alla, och flera viktiga möten som kommer att vara viktiga för Falun, säger Bengt Gustafsson.

Boendekostnaden för kvartetten, som bodde i hyrd lägenhet, uppgick till 14 500 kronor, resekostnaden var 5 716 kronor och kostnaden för mat och representation uppgick till 3 739 kronor.

Finsam Falun, som finansieras av Falu kommun, Landstinget Dalarna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan, hade också representanter på plats.