Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bara" en poäng för Falu FK

Trots en 2–0-ledning med kvarten kvar fick Falun bara en poäng med sig hem från Valbo i seriepremiären.
Matchen slutade 2–2.
– Det känns surt när vi leder med 2–0, säger spelande tränaren Daniel Killgren.

Falun öppnade premiärmatchen mot Valbo offensivt, men hade svårt i den första halvleken att skapade de där riktigt vassa chanserna.

Valbo fick däremot en jättechans när man tilldömdes en straff tidigt in i matchen. Men det fina läget brände hemmalaget.

Första halvlek slutade mållös.

– Vi började bra och spelade ut Valbo i första halvlek, men fick inte in bollen, säger spelande tränaren Daniel Killgren.

Andra halvlek var knappa tio minuter gammal när Falun tog ledningen genom Daniel Killgren på nick efter en frispark från Joel Granberg.

I 73:e minuten byttes Mille Hamasaid in i stället för Joel Granberg. Efter tre minuter på plan ökade Mille på Faluns ledning till 2–0, och Falun såg ut att få en trepoängare med sig från premiären.

– Vi började bra även i andra, får också 1–0 och 2–0, säger Daniel.

Men nu fick Falun bara sig med en poäng. För med åtta minuter kvar reducerade Valbo, och med fem minuter kvar kom också kvitteringen.

– Sista tio började vi slappna av, och det går inte i den här serien för då smäller direkt. Valbo fick två situationer, lite oturligt för oss. Men vi var ofokuserade. Det är bara att ta lärdom av det här, men visst är vi besvikna, känns surt när vi leder med 2–0 när det är så lite kvar. Vi fick i alla fall en poäng, kunde också ha blivit utan. Nu får vi gå vidare, det är 21 omgångar kvar, avslutar Daniel Killgren.