Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara 63 tomma lägenheter hos Ludvikahem

Antalet tomma lägenheter hos Ludvikahem har minskat rejält det senaste året.
– Den 1 november var 63 lägenheter vakanta. Antalet uthyrda lägenheter har ökat med 37 det senaste året, säger uthyrningschefen Hans Gustavsson.

Annons

Ludvikahem har för närvarande 3 147 lägenheter så numera är endast två procent av beståndet outhyrt. Att antalet vakanser minskar påverkar förstås bolagets ekonomi i positiv riktning.

– Men vi kommer ändå inte att klara budget. Vi budgeterade för att i snitt 70 lägenheter skulle stå tomma i år, men fram till halvårsskiftet låg snittet på 90, påpekar Gustavsson.

En väsentlig förklaring till att vakanserna minskat den senaste tiden är att Ludvikahem kunnat öppna Måttetkvarteret vid Högbergsgatan 64 – 66 och Vidablicksvägen 2 – 4 på Högberget.

– Där har vi 99 lägenheter men under de 1,5 åren som renovering pågått har ungefär 20 lägenheter varit avställda. När vi i höstas kunde lägga ut alla igen fick vi snabbt samtliga uthyrda. I kvarteret finns mest ettor och tvåor och mindre lägenheter är efterfrågade.

Att hyrorna gått upp med ungefär 500 kronor i månaden efter renoveringen har inte avskräckt nya hyresgäster. En lägenhet på två rum och kök på 56 kvadratmeter har i dag månadshyran 4 236 kronor.

– Från 1 januari sänks hyran för den lägenhetstypen till 4 040 kronor. Orsaken är att vi då börjar mäta vattenförbrukningen i varje lägenhet i detta område och respektive hushåll får betala sin vattenräkning ovanpå hyran, förklarar Hans Gustavsson.