Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara 63 tomma lägenheter hos Ludvikahem

Antalet tomma lägenheter hos Ludvikahem har minskat rejält det senaste året.
– Den 1 november var 63 lägenheter vakanta. Antalet uthyrda lägenheter har ökat med 37 det senaste året, säger uthyrningschefen Hans Gustavsson.

Ludvikahem har för närvarande 3 147 lägenheter så numera är endast två procent av beståndet outhyrt. Att antalet vakanser minskar påverkar förstås bolagets ekonomi i positiv riktning.

– Men vi kommer ändå inte att klara budget. Vi budgeterade för att i snitt 70 lägenheter skulle stå tomma i år, men fram till halvårsskiftet låg snittet på 90, påpekar Gustavsson.

En väsentlig förklaring till att vakanserna minskat den senaste tiden är att Ludvikahem kunnat öppna Måttetkvarteret vid Högbergsgatan 64 – 66 och Vidablicksvägen 2 – 4 på Högberget.

– Där har vi 99 lägenheter men under de 1,5 åren som renovering pågått har ungefär 20 lägenheter varit avställda. När vi i höstas kunde lägga ut alla igen fick vi snabbt samtliga uthyrda. I kvarteret finns mest ettor och tvåor och mindre lägenheter är efterfrågade.

Att hyrorna gått upp med ungefär 500 kronor i månaden efter renoveringen har inte avskräckt nya hyresgäster. En lägenhet på två rum och kök på 56 kvadratmeter har i dag månadshyran 4 236 kronor.

– Från 1 januari sänks hyran för den lägenhetstypen till 4 040 kronor. Orsaken är att vi då börjar mäta vattenförbrukningen i varje lägenhet i detta område och respektive hushåll får betala sin vattenräkning ovanpå hyran, förklarar Hans Gustavsson.