Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bapupa blir kvar i Gefle

Annons

Yannick Bapupa kommer att fortsätta i Gefle IF, trots tisdagens dom i tingsrätten. Fotbollsspelaren själv beklagar i ett öppet brev det som inträffat och väntas börja spela med laget igen inom den närmaste framtiden.

Allsvenska fotbollsklubben Gefle IF meddelade på torsdagen att den kongolesiske mittfältaren Yannick Bapupa blir kvar i klubbens organisation. Han har dock krav på sig att genomgå "ett omfattande åtgärdsprogram som syftar till att stödja familjen Bapupa i deras strävan att förbättra sin relation och sin livssituation".

Under åtgärdsprogrammets gång kommer Bapupa att komma tillbaka till träning med laget.

Samtidigt kommenterar huvudpersonen själv för första gången vad som hänt sedan han greps i sin lägenhet misstänkt för bland annat misshandel av sin fru. I ett öppet brev skriver han:

"Min fru och jag har haft det jobbigt en tid och vi har under en längre tid varit oense i vårt förhållande. Tyvärr gick vårt sista bråk över gränsen och polisen fick ingripa i vår lägenhet. Jag beklagar detta och vill be min fru och barn, våra supportrar, sponsorer och mina lagkamrater om ursäkt för det inträffade och den negativa inverkan detta har haft för mina närstående, mina vänner och kamrater samt klubben. Min fru och jag kommer nu att ta hjälp utifrån för att förbättra vår relation och vi hoppas på så sätt hitta en väg ut ur den här situationen".

I tisdags blev Yannick Bapupa dömd i Gävle tingsrätt för misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande. Han straffades med 90 timmars samhällstjänst och 80 timmars gruppterapi.

TT

Mer läsning

Annons