Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bankflytt brådskar inte

– Visst är lokalen för stor, men den fungerar och det är ingen panik med att flytta, säger Oskar Hjertström, chef för Swedbank i Ludvika.
Hyreskontraktet med Farstukvisten AB löper ut per den sista men uppges nu vara förlängt med ytterligare tre år. Samtidigt förekommer uppgifter som gör gällande att banken kan vara på väg till Gallerian.

Annons

Det var den 11 april i år som tidningen kunde omtala att Swedbank aktivt sökte efter en annan och mindre lokal någonstans i Ludvika centrum. Då uppgav Hjertström att banken fått ett antal förslag och att man dessutom diskuterat med Farstukvistens ägare, Niklas Andersson, om möjligheterna att minska bankens lokalyta med en ombyggnad.

Några dagar senare uppgavs att flera möjliga hyresgäster kontaktat Niklas Andersson och visat intresse för att ta över Swedbanks lokaler.

Nu, fem månader senare, står det klart att den tilltänkta bankflytten ställs på framtiden.

– Vi har förlängt hyresavtalet, meddelar Hjertström.

– Våra kontrakt löper på tre år och bankens är förlängt, bekräftar samtidigt Niklas Andersson som tillbakavisar uppgifterna om att banken skulle vara på väg att lämna de nuvarande lokalerna.

– Naturligtvis förstår jag att de kan vara för stora men än så länge har vi inte haft några diskussioner om att de ska flytta. Det har inte varit fråga om att kontraktet skulle sägas upp och så länge banken är kvar är jag nöjd.

I sammanhanget har det också förekommit spekulationer om att banken kunde vara på väg att flytta in i före detta Eurostores lokal mot Engelbrektsgatan i nya delen av Gallerian. Det är dock något som Ludvikahems vd Ulf Rosenqvist varken vill bekräfta eller dementera.

– Vi jobbar med några alternativ och för en diskussion med några olika aktörer. Just nu pratar vi med två men det förändras hela tiden och ibland blir det djupare diskussioner. Så är det på lokalsidan. Där är inte processen lika tydlig som när vi hyr ut lägenheter.

Enligt vad tidningen erfar ska det emellertid under ett par månader ha förts diskussioner mellan banken och Ludvikahem om en möjlig flytt till den tomma Eurostore-lokalen. Att det inte blev någon överenskommelse kan bero på att Swedbank ansåg att hyreskostnaden skulle bli för hög. Detta på grund av kravet på en omfattande ombyggnad, i storleksordningen flera miljoner kronor.

Rosenqvist kan vidare konstatera att Jung & Co:s lokal fortfarande är outhyrd.

– Den ska vi också marknadsföra och försöka hitta någon lämplig aktör till även om konjunkturerna är svåra just nu. Helst skulle vi vilja få hit någon ny kedja utifrån.