Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bankernas usla inlåningsräntor

Annons

Dagens storbanker som Swedbank, SEB, Nordea och SHB ger oss som kunder mycket dåliga inlåningsräntor. Lönekonton ger 0 procent i ersättning men vi får ändå betala avgifter för att banken ska hantera våra pengar.

På sparkonton varierar inlåningsräntan från 0,45 - 1,45 procent på konton som ger dig frihet att sätta in och ut pengar utan kostnad. Det finns banker på internet som ger betydligt bättre inlåningsränta så som SBAB, Lantmännen, Volvo finans och GE för att ta några. Räntor på upp mot 3,0 procent och lite däröver är lätt att kunna få om du är otrogen och flyttar dina inlåningskonton till någon av dessa aktörer.

Vad du behöver är e-legitimation eller bank-id för att kunna utföra insättningar och uttag, mycket lätt att skaffa sig. En liten varning finns, försäkra dig om att banken står under tillsyn av finansinspektionen och att banken omfattas av insättningsgarantin. Jag flyttade pengar från Swedbank till SBAB och ökade inlåningsräntan med 1,65 procent.

LGB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare