Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandycup i försäsongen

Tolv lag deltog i Leksand Sparbank Cup arrangerad av Rättviks IFK bandysektion. Borlänge vann hela turneringen efter final mot Akilles.

Rättvik har kunnat locka till sig Norges bästa lag och flera allsvenska lag till bandycupen. Det är tredje året som cupen hålls och Lars Karlsson som håller i det ser flera anledningar till att det har blivit framgångsrikt.

– Vi har lyckats sälja in det med utskick bland annat. Det här är en försäsongs träningscup och även om det i år finns utomhusis så är det långt ifrån säkert varje år. Därför är det bra att ha en inmohushall, säger Lars Karlsson.

Cirka 40 till 50 personer kom på varje match. Cupen började på torsdagen och finalen var på söndagen klockan 15.30. Varje match är två perioder om 30 minuter. Totalt 36 matcher spelades.

Rickard Fritjofsson i laget Ready från Oslo har en ispåse på handen då han flög in i målet när han skulle jobba hemåt i en match mot Borlänge.

– I Norge är det bara åtta lag i toppserien så det är kul att få möta allsvenska lag, säger Rickard Fritjofsson.

Han berättar att laget inte hann se så mycket av Rättvik under turneringens gång.

– Jag tycker det är trevligt att se att sporten lever i små samhällen som här och att man satsar på bandy genom att bygga hallen, säger Rickard Fritjofsson.

I Norge är bandy koncentrerat till Osloområdet där sju av de åtta topplagen kommer ifrån.

– Vår förening har 40 stycken ungdomslag. Det är en bred sport eftersom det är billigare än fotboll och hockey så många väljer det, säger han.