Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS föll igen

Annons

Falu BS avslutar elitseriespelet den här veckan med matcher mot Edsbyn, Vetlanda och Hammarby.

Tre tuffa matcher som säkerligen inte kan förbättra lagets tabellposition eller ens spräcka den förargliga nollan i segerkolumnen.

- Visst är jag besviken att vi inte har någon seger så här långt, även om jag visste att det skulle bli tufft. Det är väl hemmamatchen mot Villa som jag är mest besviken över att vi inte vann.

I fredags rasade Sören Persson över domarinsatsen när laget förlorade med 5-8 mot Villa.

I går hade Persson ingen kritik att framföra mot domarna, trots att hans lag drabbades av sex utvisningar medan Bollnäs inte fick en enda, bortsett från det grova matchstraff som Johan Berglund ådrog sig efter att ha gett sig på Dan Hjelm i slutminuterna.

- Vi drog på oss för många utvisningar, bland annat för snack på både Kaj Nordin och Dan Hjelm. Det håller inte.
Den första halvleken bjöd på tillknäppt spel med få målchanser och 1-1 i halvtid var logiskt.

Utvisningarna på Nordin och Hjelm, minuterna före och efter halvtidspausen, gav dock hemmalaget möjligheten att göra 2-1 i den 52:a minuten.

När Jörgen Momqvist satt utvisad gjorde Andreas Westh 4-1, ett mål som i praktiken avgjorde matchen.

- Men det är starkt av oss att inte vika ner oss. Vi kom tillbaka och i slutet pressade vi och hade chansen på en kvittering.

Trots förlusten är Sören Persson långt ifrån lika besviken
som efter förlusten mot Villa.

- Det här var ett steg i rätt riktning, framför allt när det gäller försvarsspelet, fyra insläppta mål mot Bollnäs på bortaplan är godkänt.

Ett av problemen för Falu BS är att laget saknar en utpräglad målskytt, något som sätter ännu högre krav på att lagmaskinen och det defensiva arbetet fungerar smärtfritt.

- Tyvärr har vi inte varit stabila försvarsmässigt och det beror på att inte varit tillräckligt noga med detaljerna. Det måste vi jobba på inför åttondelsfinalen.

På uppvärmningen inför matchen mot Bollnäs sträckte sig liberon Anders Gunnarsson i ljumsken och tvingades avstå spel.

Jörgen Momqvist vikarierade på Gunnarssons plats.


BOLLNÄS-FALU BS
4-3 (1-1)

Målen: 1-0 (7) Ville Aaltonen, 1-1 (10) Andreas Lysell (hörna), 2-1 (52) Joakim Hedberg (52) 3-1 (68) Andreas Westh (straff), 4-1 (73) Andreas Westh (hörna), 4-2 (81) Rasmus Lindqvist, 4-3 (89) Mikael Olsson.
Hörnor: 11-2 (7-2).
Utvisningar, Bollnäs: Johan Berglund (grovt matchstraff). Falu BS: Dan Hjelm 10+10, Kaj Nordin 10+5, Johan Kruse 10, Jörgen Momqvist 10.
Domare: Peter Öhrlund, Örebro.
Publik: 2 304.

Falu BS på Sävstaås: Jonas Persson (Patrik Hedberg) - Jörgen Momqvist - Johan Kruse, Kenneth Spångberg, Anders Westin, Kaj Nordin - Anders Englund, Jonas Henniger, dan Hjelm - Rasmus Lindqvist, Mikael Olsson.
Avbytare: Johan Rubensson, Andreas Lysell, Erik Pettersson.

Stjärnligan
3: Jonas Persson
2: Jonas Henniger
1: Anders Westin

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons