Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En talang kommer hem

Annons

Hans moderklubb är Grycksbo men under flera år som pojkspelare fanns han tillsammans med de nuvarande a-lagsspelarna Tomas Hellberg, Erik Pettersson, Patrik Hedberg i Falu BS.

Efter pojklagsåren i BS har "Manne" gått på bandygymnasiet i Sandviken och även spelat med SAIK där han varit en av de dominerande i juniorlaget och gjort några träningsmatcher i A-laget.

- Att "Manne" kommer till oss nu är otroligt roligt. Han är en spelare med stor potential, ung och ambitiös. Han ansågs som den största av alla de där talangerna i 88-laget, säger Faluns sportchef Sören Persson vars trupp nu innehåller 19 spelare.

- Det kan bli ytterligare någon (Daniel Eriksson från BolticGöta är mest aktuell) men vi får se.

Drömspelaren?

- Det får vi också se. Jag trodde i min enfald att de pengar vi fick in, cirka 100 00, åtminstone skulle räcka till hälften av en sådan spelare. Men det räcker inte på långa väger, det krävs nog tre gånger så mycket. Och jag vägrar ge mig in i någon köpkarusell som vissa andra klubbar tycks göra, säger Sören

i bakfickan finns också en herre vid namn Kaj Nordin med samma upplägg som i fjol.

- Han kommer att börja säsongen i Slottsbron. Men jag hoppas och tror att han finns tillgänglig som en backup om något händer. Däremot är det uteslutet att han flyttar till Falun.

Mer läsning

Annons