Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS stal alla poäng av Rättvik i derbyt på Lugnet

Falu BS såg länge ut att vara ett slaget lag i derbyt mot Rättvik. Men Falu-laget vände och vann i slutskedet av matchen. Matchen slutade 4–3.

Annons

Lite slarvigt kan man säga att derbyn kan se ut på två sätt, antingen är slipsknuten för hårt uppdragen mot halsen och kväver alla form uttryck eller så är slipsen på huvudet, skjortan uppknäppt till naveln och armarna pumpar i takt med trummornas ljud.

Falu BS mot Rättvik en tisdagskväll var faktiskt både och.

Det började i vilda västerns tecken när David Forsell stal 1–0 bakom en oförstående och skuldfylld Jimmy Svensson i Rättviksmålet som borde kunnat göra mer för att få bort bollen. Men hans lagkamrater, med Marcus Persson i spetsen, återkrävde likaläget två minuter senare.

David Forsell firar 1–0-målet som fick Lugnets isstadion att koka.

Som i ren aggression över den första Falu-kuppen drämde Rättvik och Marc Samuelsson in både 1–2 och 1–3 som fick de fyrverkibrännande läktarsektion att tystna och de tillresta bortafansen att pumpa luften med sina nävar.

Sedan mattades allt av. Falu BS frustade, glömde för en stund bort att bollen måste gå mellan klubbladen och inte sargen. Rättvik njöt, krympte ihop och väntade in att få ta med sig det återvunna bytet hem till Siljan.

– Vi försökte något nytt som inte fungerade. Vårt försvarsspel är riktigt dåligt i den första halvleken och vi har tur som kommer undan med ett så bra resultat ändå, säger Falu BS tränare Johan Kruse efter matchen.

Men Falu-ligan hade ännu en lysande plan i sin repertoar. Ett misstag, två försvarare i limbo och en uppsnurrad målvakt senare hade hemmalaget och Lukas Mårdberg fått nyvunna krafter att kämpa om segern bara tre minuter från halvtidssignalen.

– Jag tycker vi har första halvlek helt och hållet. De får ett 3–2-mål, det är inte bra. Då fick de lite känning, jag tycker vi hade koll på dem i den första, men det där reduceringsmålet är surt, säger Rättviks tränare Gusse Bjernulf efter matchen.

I andra halvlek försökte hemmalaget att visa vem som hade gjort intrång hos vem, men Rättvik spelade med säkra kort och såg länge ut att kunna räkna in två värmande poäng i den bitande november-kylan. Men Jesper Hvornum bombade in kvitteringsbollen från straffpunkten.

Falu BS stod emot vindarna från Rättvik den här kvällen och vände även dem till sin fördel. Än en gång skulle Falun överraska motståndarlaget, denna gången genom att stjäla hela kakan i 90:e minuten. 4–3 på hörna av Jesper Jacobsson.

– Från reduceringen tycker jag att vi tar över matchen alltmer. Och i andra halvlek känns det som att vi är bättre, så jag tycker vi är värda segern, avslutar Kruse.

Rättvik får i och med förlusten vända hemåt utan poäng, något Gusse Bjernulf är besviken över.

– Vi bjuder in dem i den andra, vi är inte riktigt på tå någon gång. Vi sjunker för lågt och de får väldiga ytor att spela på, jag vet faktiskt inte vad som hände. Det hade känts mer rättvist med ett likaresultat, men nu blev det såhär. Nu är det bara att komma med nya tag mot Örebro i nästa match och göra allt rätt som vi gjorde fel här.

Rättvik föll mot Falu BS, efter att ha gjort en väldigt bra första halvlek.

Matchfakta

Falu BS–IFK Rättvik 4–3 (2–3)

Målen: 1–0 (3) David Forsell, 1–1 (5) Marcus Persson, 1–2 (6) Marc Samuelsson, 1–3 (17) Marc Samuelsson, 2–3 (42) Lukas Mårdberg, 3–3 (76) Jesper Hovnrum(straff), 4–3 (90) Jesper Jacobsson

Hörnor: 9/8

Utvisningar, Falu BS: 1x 5 2 x 10, Rättvik: 7 x 10

Mer läsning

Annons