Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var ren parodi"

Annons

Trots en minst sagt tung inledning med baklängesmål redan i den första minuten, hade Falu BS bra flyt i spelet i den första halvleken.

Laget vaskade till exempel fram åtta hörnor och två av dem resulterade i mål, när Andreas Lysell och Kaj Nordin prickade rätt.

Lysell som också gjorde Falu BS ledningsmål fram till 2-1, framspelad av Dan Hjelm.

- Vi spelade jättebra första timmen med bra fart på bollen, vilket gjorde att vi skapade massor av målchanser.

En av förklaringarna till det kreativa anfallsspelet kan vara att Falu BS för första gången på mycket länge spelade med två forwards i stället för en.

Rasmus Lindqvist utökade BS-ledningen till 4-2 knappt två minuter in på andra halvlek, men redan i anfallet efter kunde hemmalaget reducera till 3-4.

Så långt hade domar- teamet blåst endast en utvisning, tio minuter på Anders Westin i den 38:e minuten, men det skulle komma desto fler utvisningar efter det.

Under matchens 40 av-slutande minuter utdelades inte mindre än 115 minuter, 65 minuter för Falu BS, och det blåstes för tre straffar.

Samtliga för Villa/Lid- köping.

- Får Villa tre straffar så borde vi också ha fått tre, men vi fick inte chansen i andra halvlek och det har jag varit inne och snackat med domaren om efter matchen.

Tycker du att domarstandarden har blivit sämre?

- Det vet jag inte och som det var i dag är det bara att skratta åt eländet. Till och med Villaspelarna höll med om det.

Matchavgörandet kom när hemmalaget inom loppet av sju minuter gick från 3-4 till 6-4. Visserligen reducerade Anders Gunnarsson till 5-6 på hörna i den 76:e minuten, men några minuter från slutsignalen kunde Villa definitivt döda matchen med 7-5-målet.

Målet kom på straff och det var tredje gången gillt för hemmalaget efter en straffmiss och en straffräddning av BS-målvakten Jonas Persson tidigare under halv- leken.

- I anfallet innan deras straffmål så hade Kaj Nordin ett vinkelskott som deras målvakt räddade till hörna. Men någon hörna blev det inte.

I och med förlusten är Falu BS fortfarande jumbo i elitserien med sina två poäng och chansen till att förbättra den tabellplaceringen är mycket små.

- Men nu laddar vi om för att göra en riktigt bra match mot Bollnäs på lördag och förhoppningsvis kan vi ta första segern, säger Sören Persson.

VILLA/LIDKÖPING- FALU BS
8-5 (2-3)

Målen: 1-0 (1) Mattias Nilsson, 1-1 (7) Andreas Lysell (hörna), 1-2 (18) Andreas Lysell, 1-3 (37) Kaj Nordin (hörna), 2-3 (40) Mattias Nilsson, 2-4 (47) Rasmus Lindqvist, 3-4 (48) Mattias Nilsson, 4-4 (65) Mattias Nilsson, 5-4 (70) Martin Arvidsson (hörna), 6-4 (72) Mattias Jansson, 6-5 (76) Anders Gunnarsson (hörna), 7-5 (89) Pär Gustafsson (straff), 8-5 (90) Mattias Nilsson.

Hörnor: 9-14 (4-8).

Utvisningar, Villa: Stefan Nordén 10+5+5, Martin Arvidsson 10, Patrik Hellman 10, Johan Sixtensson 10. Falu BS: Jörgen Momqvist 10+10+5, Dan Hjelm 10+10, Anders Westin 10, Jonas Persson 10, Anders Gunnarsson 10.

Domare: Jonas Hovlund, Motala.

Publik: 1 342.

Laget

Falu BS på Lidköpings Isstadion: Jonas Persson (Patrik Hedberg) - Anders Gunnarsson - Jörgen Momqvist, Kenneth Spångberg, Anders Westin, Kaj Nordin - Anders Englund, Jonas Henniger, Dan Hjelm - Rasmus Lindqvist, Mikael Olsson.

Avbytare: Johan Rubensson, Andreas Lysell, Erik Pettersson.

Stjärnligan, Falu BS

3: Jonas Persson

2: Kaj Nordin

1: Kenneth Spångberg

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons