Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande till sista minut mellan Falu BS och Motala

En första halvlek som tillhörde Motala, och en andra som var mer jämn.
Men trots de många chanserna och den spännande och jämna andra halvleken, så blev det inget avancemang på fredagen för Falu BS, då matchen slutade lika.

Annons
Falu BS och Motala spelade lika på Lugnets IP på fredagskvällen.

På fredagen hade Falu BS chansen att bli klara för elitseriespel. Men bara vid vinst skulle de säkra platsen redan på fredagen.

Men det började segt för Falu BS. Redan fyra minuter in i matchen hade Motala tagit ledningen genom Philip Florén. Lika lång tid till tog det innan de också hade lyckats göra det andra målet.

27 minuter in i matchen tilldömdes Motala straff, och det var som upplagt för att göra 0–3 för laget. Men Falu BS målvakt Henrik Andersson stod pall, och räddade straffen. Ställningen var fortsatt 0–2.

Kort efter den missade straffen lyckades Motala trots allt sätta 0–3-bollen, när Philip Florén återigen var framme.

En tung första halvlek för Falu BS, och det såg ut att vara trötta ben på spelarna med ungefär fem minuter kvar.

Trots det, så lyckades de ändå reducera. Daniel Bäck fick till slut in Falu BS första mål i matchen, och spelarna kunde gå till pausvila något stärkta, i en halvlek som slutade 1–3

I den andra halvleken var det återigen Motala som såg till att vara snabbast på bollen. I minut 49 gjorde laget 1–4, men sedan kom Falu BS igen. Michael Pettersson såg till att göra 4–2 bara en minut efter Motalas 1–4-mål, och matchen var i allra högsta grad fortsatt levande.

Och om den första halvleken hade handlat mycket om Motala, så var den andra mer jämn, framför allt resultatmässigt.

I minut 67 visades Motalas Fredrik Lönn ut. Då var Michael Pettersson framme igen, och med dryga 20 minuter kvar att spela såg han till att göra matchen än mer spännande, när han satte 3–4-målet.

Målen fortsatte ramla in i den andra halvleken. Strax efter 3–4-målet såg Motalas Viktor Spångberg till att utöka ledningen, men Lukas Mårdberg i Falu BS tyckte inte att Motala skulle få komma undan så lätt, och gjorde därför 4–5 i minut 76.

Spänningen var nyckelordet för den andra halvleken, och med cirka en minut kvar att spela gjorde Falu BS 5–5 och spänningen var just fortsatt olidlig när Falu BS jagade på för ett segermål.

Ett sådant kom aldrig, och matchen slutade därmed lika. Det säkrade avancemanget blev det ingenting med för Falu BS på fredagen, på söndag får laget istället en ny chans att säkra platsen i Elitserien.

Matchfakta: Falu BS–IFK Motala 5–5 (1–3)

Mål: 0–1 (4) Philip Florén, 0–2 (8) Erik Ivarsson (Rasmus Kettunen), 0–3 (30) Philip Florén (Erik Ivarsson), 1–3 (41) Daniel Bäck, 1–4 (49, hörna) Fredrik Lönn (Erik Ivarsson), 2–4 (50) Michael Pettersson (Daniel Bäck), 3–4 (68) Michael Pettersson (Emanuel Sundqvist), 3–5 (72) Viktor Spångberg (Vitaliy Klyushanov), 4–5 (76) Lukas Mårdberg (Daniel Bäck), 5–5 Michael Pettersson

Hörnor: 6–7

Utvisningar: Falu BS 2x10, Motala 3x10

Domare: Niclas Skog

Publik: 463, Lugnets IP Falun

Mer läsning

Annons