Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överlägset Rättvik på hemmaplan: "Det kändes väldigt säkert"

Två färska poäng blev det för IFK Rättvik som lyckades manövrera ut Gustavsberg i första halvlek och sedan hålla emot när pressen kom från bortalaget i andra.
– Det viktigaste är att vi får två poäng, säger Gusse Bjernulf, tränare IFK Rättvik.

Annons

Under onsdagskvällen var Gustavsberg på besök i Rättvik arena för en bandymatch som tidigt föll rättvikarna i smaken. Gustavsberg tar traditionellt många av sina poäng på hemmaplan då många andra lag upplever den som trång och svårspelad.

Rättvik trivs med lite större ytor, och det visade man under den aktuella hemmamatchen. Gustavsberg hade mycket boll på egen planhalva men lyckades aldrig riktigt komma igenom Rättviks försvar. När Rättvik väl fick bollen visste man genast vad som skulle göras och det kändes direkt farligare än bortalagets försök till offensiv.

– Jag tycker vi gör det vi ska i första halvlek, vi rullar boll och spelar boll. Många är delaktiga och det kändes väldigt säkert, menar Gusse Bjernulf.

I andra halvlek ändrade matchen karaktär. Gustavsberg lyckades ta sig igenom och fick genast farligare lägen. Domaren dömde en straff för bortalaget och reduceringen till 4–1 var ett faktum. I samband med Gustavsberg mer offensvia hållning öppnades det luckor för rättvikarna.

– Gustavsberg har mer boll, framförallt i andra. Men det viktiga är att vi vinner. Sen hur vi gör det var inte så himla noga, hävdar Bjernulf.

Trots luckorna i Gustavsbergs försvar lyckades inte Rättvik göra mer än ett mål i andra halvlek. Det kändes som att hemmalaget slog av på takten.

– Det är inte medvetet att vi slår av på takten. Men det blir så, vi får ta det med oss för det ska inte bli så, avslutar tränare Gusse Bjernulf

Efter en hörnvariant som Rättvik tränat in lyckades Daniel Bodeström sätta 4-0 i slutet på första halvlek.

Matchen:

IFK Rättvik – Gustavsberg IF BK

5–1 (4–0)

Målen: 1–0 (8) Jesper Nywertz, 2–0 (16) Emil Irhen, 3–0 (27) Rasmus Plan, 4–0 (38) Daniel Bodeström, 4–1 (58)Anton Engström (straff), 5–1 (62) Henrik Cervin.

Hörnor: 4–7

Utvisningar: Rättvik: 3x10 min, Gustavsberg: 5x10 min

Domare: Mikael Lund

Publik: 193

Mer läsning

Annons