Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandvagnsförare på väg till Trängsletbranden fick vända – hade inget avtal med Trafikverket

Bandvagnsförare som var på väg till Trängsletbranden tvingades vända eftersom de inte hade avtal med Trafikverket, vilket uppmärksammats i ett Facebookinlägg som fått över 55 000 delningar.

Annons

Skribenten är aktiv inom Frivilliga Automobilkårernas Riksförbund (FAK) i Dalarna. ”Jag och flera andra bandvagnsförare som är med i FAK Dalarna blev i onsdags utringda till branden i Trängslet. Vi påbörjade utryckningen mot Trängslet men fick avbryta och åka hem igen", skrev han i sitt uppmärksammade inlägg som det senaste dygnet fått över 55 000 delningar på Facebook (fram till 12-tiden på lördagen).

Metros Viralgranskaren har uppmärksammat inlägget och rett ut vad som gäller. Anders Svenson, som är insatsledare och beredskapssamordnare på Trafikverket, förklarar för Viralgranskaren att det hela handlar om anställningsavtal och att det blev en kommunikationsmiss.

– Det var en person som fick i uppgift att anordna samåkning mellan våra förare när de skulle in, men skickade i stället ut ett meddelande till alla förare i organisationen. Alltså även personer som inte hade avtal med oss, säger Anders Svenson till Viralgranskaren.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips