Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bamse hejade på unga löpare

Det årliga Bamseloppet på Brunnsjöberget hade celebert besök av Bamse själv. Den populära björnen kramades med de unga löparna och stod sedan och hejade fram dem under deras framfart i löpspåret.

Många barn ställde upp i Bamseloppet, som arrangeras varje år av IFK Hedemora Skidor. Bamse själv fanns på plats och fick många kramar av barnen före start. Men det var inte bara de yngsta som kramades, Karin Anger, som är både farmor och mormor, passade också på att både ge och få en kram.

– Jag har fyra barnbarn som ska vara med och springa i dag. Jag brukar vara med dem ut på tävlingar. Mina barn var också intresserade av idrott, men det har jag aldrig varit själv. Det är kul att man nu får följa nästa generation, säger Karin.

Efter en stunds uppvärmning delades barnen in i respektive åldersgrupp som sedan radade upp sig på startlinjen. Flera i den yngsta gruppen tjuvstartade dock.

– Vad busiga ni är! Nu får vi starta om, säger speakern Pirjo Gustafsson.

Efter att starten hade gått ropade sedan Pirjo upp barnen allteftersom de kom springande mot målet och hjälpte till att heja på dem. Detta hjälpte även Bamse till med.

– Vi har kört Bamseloppet sedan jag började i klubben 1993, berättar Pirjo Gustafsson.

Efter målgång fick alla deltagare medaljer. De som hade varit med i två av höstens springtävlingar fick även en pokal.