Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakslag för frimurare

- Länsrätten gör inte någon annan bedömning än den länsstyrelsen tidigare har gjort och avslår därför överklagandet från byggnadsföreningen.

Det säger Ingvar Andersson, rådman i länsrätten, efter att ärendet behandlats på onsdagen.

Byggnadsföreningens ordförande Kjell Israelsson har tidigare sagt att om man inte får riva huset får det stå kvar och förfalla. Föreningen har inte råd att låta renovera det, en kostnad som Israelsson beräknat till 300000 -400 000 kronor.

Föreningen vill riva huset och här anlägga parkeringsplatser för gäster på Gustavsberg. I januari 2005 avslog byggnadsnämnden i Ludvika ansökan "på grund av byggnadens kulturhistoriska värde". En bedömning som senare länsstyrelsen och nu länsrätten instämt i.

-Föreningen har möjlighet att överklaga till kammarrätten men i det läget måste kammarrätten först bevilja prövningstillstånd, konstaterar rådman Ingvar Andersson.

TORBJÖRN GRANLING