Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakala troligen förlorad

Mora IK har sedan tidigare åtta spelare under kontrakt
Det händer inte så mycket i klubben för tillfället och ingen har ännu förlängt sitt kontrakt.
– Vi har deadline den 15 april, säger Peter Hermodsson.

Klubbdirektören säger att man just nu "tar det ganska lugnt" när det gäller lagbygget.

– Vi vet vilka vi vill behålla och väntar svar från ett X antal spelare. Vi har ingen panik, men 15 april har vi sagt att vi vill ha svar för dem.

Spelare kommer att försvinna, men Hermodsson vill inte nämna några namn. En av dessa lär med största sannolikhet vara Dan Bakala. Den kanadensiska målvakten som plockades från den brittiska ligan blev rena fyndet och noterade allsvenskans näst bästa räddningsprocent med sina 92.39.

Hade det inte varit för storförlusten i den sista seriematchen (3–8 mot Asplöven), där Bakala släppte sju puckar innan Jacob Johansson byttes in i tredje, skulle nyförvärvet från den brittiska ligan ha toppat målvaktsligan.

– Han gjorde en så pass bra säsong att vi nog inte kan matcha de anbud han får, men skulle han sportsligt inte hitta något bättre, så tror jag han kan komma tillbaka.

Bakala har också uttryckt sig väldigt positivt om Mora IK och inte minst om målvaktstränaren Peter Iversen, men det ska ändå mycket till för att MIK ska få behålla 27-åringen.

Enligt Hermodsson har ingen från förra säsongen sagt definitivt nej till en fortsättning.

– Det är ingen som sagt "tack och adjö", poängterar han.

Klubbdirektören själv har deklarerat att det blir färre transatlanter i laget kommande säsong.

– Vi hade ju ganska många senaste säsongen. För oss är det pris och kompetens som är viktigast, inte vilket land spelarna kommer ifrån.

– Men generellt har vi sagt vi vill bygga ett lag med unga svenska killar som vill uppåt, men vi har absolut inte stängt någon dörr, påpekar klubbdirektören.

När det gäller nyförvärv "jobbar man på några spelare", men ingenting är klart i dagsläget.

Innan man börjar värva, vill Mora IK också ha klart för sig vilken stor plånbok man har att använda sig av kommande säsong.

– Det går inte att bygga ett lag för X antal miljoner utan att veta att vi verkligen får in de intäkter som behövs.

Hur går då arbetet med sponsorer, är det extra svårt nu efter att ni kanske "mjölkat ur" era samarbetspartners i det som kallades "möjligheternas säsong"?

– Jag tycker inte vi har "mjölkat ur", utan vi hade ungefär lika mycket i sponsorintäkter den här säsongen som vi haft tidigare. Jag tycker det känns positivt på de flesta ställen och har inte känt av något negativt när det gäller våra sponsorer, är Hermodsson noga att poängtera.

– Men det är viktigt att vi fortsätter med projekt som "Stjärnspelaren", där vi får in pengar till en spetsspelare vi kan värva senare på säsongen.

Jeremy Colliton har deklarerat att han fortsätter på det tvåårskontrakt (1+1) som han skrev i fjol. Assisterande tränaren Pär Johansson valde som bekant att bryta sitt och MIK letar en ersättare till honom.

– Vi har träffat nio tränare och inom den närmaste veckan ska vi ta beslut om vem som blir assisterande till Colliton, berättade Peter Hermodsson tisdag eftermiddag.

Till sist kan vi nämna att Johan Alcén i fjol skrev 1+2 år på sitt kontrakt. Han har till och med 31 maj rätt att bryta det om han så önskar.