Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakade till sig guld och brons

Dala-Järna har fått en nybliven guld- och bronsmedaljör. I går vann nämligen Linn Danielsson, tillsammans med Susanna Söderman, lagguld i EM för Unga Bagare. Linn tog även individuellt brons.

I går avgjordes EM Unga bagare i Rouen i Frankrike. Efter fem timmars bakande stod det klart att 20-åriga Linn Danielsson från Dala-Järna tillsammans med Susanna Söderman var det vinnande laget. Linn och Susanna tog hem lagguldet, Linn tog individuellt brons och Susanna knep guldet. Linn vann även priset för bästa kreativitet och Susanna för bästa vetebröd.

– Årets svenska tävlande imponerade stort, och är väl värda guldmedaljen. Susanna och Linn, vår nästa generations svenska elitbagare håller verkligen internationell klass och visar i sitt arbete upp stoltheten för hantverket och kunskapen bakom, säger Martin Lundell, VD för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som driver Svenska Bagarlandslaget.