Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bajen vann trist match

Annons

Mållöst och lågt underhållningsvärde.

Då på tilläggstid slog inhopparen Heidar Geir Juliusson till.

Hans mål gav tre poäng till Hammarby mot Örebro och i alla fall lite glans åt söndagen på Söderstadion.

Första målet för Hammarby kunde inte komma lägligare. När Örebro redan mentalt befann sig i spelarbussen hem så nådde Petter Andersson fram till inhopparen sedan 78:e minuten _ Heidar Geir Juliusson. Hans lyftning över Richard Richardsson var lika tjusig som effektiv.

Han har i vanliga fall fått stå i skuggan av anfallsparet Paulinho och amerikanen Charlie Davies. Men på söndagseftermiddagen fick den lille islänningen kliva fram, ovan men likväl tacksam.

Det var även Hammarbys tränare Tony Gustavsson. Tre poäng förde upp klubben i serieledning, i alla fall i ett dygn i den allsvenska som går i jämnhetens tecken.

Men man behövde inte vara fotbollstränare för att tycka så.

När allsvenskans dåliga kvalité ska diskuteras var söndagens möte på Söderstadion ett praktexempel _ från båda lag _ i alla fall i första halvlek.

Från en genomusel första halvlek med ett plottrigt spel och fåtal målchanser, Hammarby hade till exempel bara ett avslut på mål, blev det i alla fall något bättre _ och mera händelserikt _ i andra halvlek.

I 63:e minuten drabbades Örebro av ett bakslag när målvakten Peter Westman kolliderade med vänsterbacken Emil Johansson och blev liggande. Efter ett par minuter fick han hjälpas ut och enligt Örebros läkare hade han drabbats av en rejäl hjärnskakning och blödde dessutom.

14 minuter senare gjorde Paulinho 1_0 bakom inhopparen Richardsson men målet dömdes bort. Örebro som i första halvlek saknade pondus och mest spelade långbollar upp på ineffektiva anfallsparet Stefan Rodevåg-Nedim Halilovic kom in i matchen och såg också ut att komma därifrån med en viktig och tacksam poäng.

Tills Geir Juliusson tog över.

TT

Mer läsning

Annons