Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Badhuset stängs "inom en snar framtid"

Det var under försommaren som kommunen inledde diskussionerna med Spendrups om badhuset i Grängesberg, uppger kultur- och fritidschefen Stina Stenberg.
Hon menar att Spendrups intressen måste prioriteras.

– För mig är det blandade känslor. Det är ett fantastiskt hus, men för kommunen och Grängesberg är Spendrups jätteviktiga. När vi måste välja så tycker jag att kommunen ska vara delaktig i att Spendrups utvecklas för det ger arbetstillfällen, säger Stenberg.

Att kommunen i höst flyttat över skolbad till Ludvika och dragit ned på öppettiderna i badhuset, ska inte ses som ett led i en planerad avveckling av badhuset, enligt Stenberg.

– När en person som jobbat i badhuset slutade så valde vi att inte återbesätta den tjänsten och orsaken till det är att vi ska vara restriktiva med nyanställningar. Därför har vi dragit ner på öppettiderna.

När kommer badhuset att stängas, är det troligt att det sker nästa år?

– Skulle de fortsatta diskussionerna med Spendrups mynna ut i en bra lösning så ser jag att det sker inom en snar framtid.

Hur kommer grängesbergarna att reagera på att badhuset försvinner?

– Jag hoppas att de ser värdet i att Spendrups kan utvecklas och arbetstillfällena. Men självklart kommer de att sakna huset, svarar Stina Stenberg.