Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Badhuset i Grängesberg överlever kommande årsskifte – men sen då?

Badhuset i Grängesberg kan komma att stänga inom en snar framtid.
Det sade kommunens kultur- och fritidschef Stina Stenberg till DT den 2 oktober.

Nu låter det dock som att det inte föreligger något omedelbart och akut hot mot badhuset.

– Vi avvaktar samtalen med Spendrups, säger Stina Stenberg.

Den som företräder kommunen i dessa samtal är näringslivschefen Lars-Åke Josefsson. Han signalerar att det knappast blir klart med en överenskommelse med Spendrups före årsskiftet.

– Vi har en process och en diskussion med Spendrups om deras expansionsplaner. Den dialogen pågår, förklarar Josefsson.

Som DT skrev i höstas är Spendrups intresserat av att expandera åt tre håll; mot folkparken, mot Folkets hus och mot det närliggande badhuset.

Spendrups intresse för badhustomten handlar om att man där vill bygga en ny infart till bryggeriområdet, något som vice vd Gunnar Svensson omtalade för DT den 1 oktober.

– Intresset kvarstår för hur Spendrups verksamhet på sikt ska kunna fortsätta expandera om försäljningsframgångarna håller i sig, meddelar Spendrups kommunikationsdirektör Annika Molander.

– Ett av de områden som vi haft i den långsiktiga dialogen med kommunen är badhuset, och det eftersom vi vet att markberedningsfrågan behöver beredas i mycket god tid. Sett ur ett industriellt perspektiv är både tre och femton år lång sikt. Med hänsyn till detaljplaneprocessens normala längd, har vi valt att väcka frågan redan nu, förklarar Annika Molander.

Kan det bli klart nästa år att Spendrups får överta badhustomten?

– Ja. Men jag får återkomma i den frågan, svarar Lars-Åke Josefsson.