Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Badfolket sätter sitt hopp till bryggarbröderna Jens och Ulf

I höstas framkom det att Spendrups under våren 2015 hade haft ett möte med kommunen.
Detta angående möjligheterna att se över de långsiktiga förutsättningarna för utbyggnad mot Folkets hus, mot folkparken och på Skakelbacken.

Spendrups vice vd Gunnar Svensson är i dag mån om att betona att det faktiskt är kommunen som bestämmer om badhusets framtid. Skulle det vara så att Spendrups får ta över badhustomten så är byggnation av ny infart eller annat på den tomten något som ligger en lång bit framåt i tiden.

– Vi har hela tiden talat om ett långsiktigt industriellt perspektiv. Vi har aldrig nämnt några år, men långsiktigt perspektiv är längre bort än tre år.

Så något omedelbart hot föreligger inte mot badhuset?

– Nej, vi har inte framfört önskemål eller ställt krav på att inom kort få ta över badhuset, svarar Gunnar Svensson.

De trogna badhusgästerna misstänker att ansvariga i kommunen försöker skylla ifrån sig på Spendrups i syfte att så snabbt som möjligt kunna koncentrera badverksamheten till Sporthallen i Ludvika. Något som ytterligare skulle utarma Grängesberg, menar kritiska ortsbor.

– Vi kände att vi måste göra någonting för att på allvar sätta badhuset i fokus. Skulle detta rivas eller inte ersättas så tappar vi den sista samhälleliga och naturliga mötesplatsen, fastslår Kalle Karlqvist apropå jubileumsfesten.

– Även om kommunen nog gömt sig bakom Spendrups och lagt hela skulden på bryggeriet, så har jag personligen betydligt högre tankar om Spendrupsbröderna Jens och Ulf. De besökte ju själva Grängesbadet i sin ungdom.

Grängesbergare har framfört att om Spendrups får badhustomten så får bryggeriet se till att vara med och bekosta ett nytt badhus. Om Spendrups verkligen kommer att göra det lär visa sig i framtiden. Hur som helst så framgår det av Gunnar Svenssons resonemang att Spendrups ser det som viktigt att olika former av samhällelig service finns kvar i Grängesberg.

– Spendrups ska inte ge sig in och peta i kommunal planering. Men självklart ska de som bor i Grängesberg ha tillgång till bra service, annars kommer Grängesberg inte att vara någon attraktiv plats. Vi har gjort stora investeringar och för oss är det viktigt att Grängesberg är ett blomstrande samhälle.