Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Både Mora-Noret och centrum ska leva

Handelsutvecklaren Lena Glad har varit verksam i Mora Köpstad sedan den 1 oktober. På torsdagen efter exakt en månad presenterade hon sig inför företagarfrukosten i Moraparken. Hennes recept för att värna om handeln i både Mora-Noret och Mora centrum är att Noretområdet får ta hand om sällanköpshandeln medan Mora centrum blir samlingspunkt för shoppingstrivsel och konsumtionsvaror.
– Dessutom är det viktigt att genomfartstrafiken i Mora bland annat Sälenresenärerna hittar till både Mora centrum och Noretområdet. Kanske digital skyltning vore lösningen, säger Lena Glad när tidningen träffar henne efter presentationen.

Lena Glad har inte kommit längre än till tankestadiet med den idén.

– Men den ger möjlighet till snabbare budskap.

Under senare tid är det flera lokaler i Mora centrum som blivit tomma. Det är närmast lokalerna i Gallerian efter Coop-Konsum, apotek, Expert, Show room, med flera.

– Det är de berörda fastighetsägarna som närmast arbetar på att hitta nya kunder.

Enligt statistik om handeln för Mora så ligger handelsindex på 128, som är en mycket hög siffra. Enligt de senaste årens uppgifter omsätter näringen i Mora årligen 1 miljard kronor, varav 700 miljoner kommer från genomfartstrafikens resenärer.

Mora Köpstad,med både centrat i Mora-Noret och Mora centrum, har 140 medlemmar, vilket inkluderar både handlare och stödmedlemmar.

Förutom att ägna sig åt butiksetableringar både i Noret och i Mora centrum får Lena Glad en del jobb med evenemang av olika slag. Bland annat med tidningen om Mora Köpstad, som utkommer fyra gånger om året.