Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backlöftet Filip Halvordsson förlänger med Mora

Mora IK har kontrakterat spelare till nästa säsong.
Nu kan Sporten avslöja att junioren Filip Halvordsson förlängt kontraktet med MIK.
– Ja, det stämmer, bekräftar Peter Hermodsson, klubbdirektör.

■■ Håll koll på den lokala sporten – få pushnotiser om Leksands IF, Mora IK och allt annat stort som händer. Ladda ner DT:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för DD:s app, Iphone eller Android.

Filip Halvordsson började säsongen i J20-laget men har spelat till sig en ordinarie plats i a-laget. Nu belönas han med ett a-lagskontrakt över nästa säsong.

Moras klubbdirektör Peter Hermodsson bekräftar i en snabb kommentar.

– Ja, det stämmer, säger han.

LÄS ÄVEN: Talangfulle backen klar för Mora IK

Halvordsson, född 1996, fyllde 20 år den 8 januari har på 30 matcher i Hockeyallsvenskan noterats för två assister och har +5 i plus/minus-statistiken.

MIK-tränaren Jeremy Colliton hyllar Filip Halvordssons utveckling.

– Han har gjort ett bra jobb. I juli och augusti var han inte med i vår plan av hur laget skulle se ut men han har verkligen spelat till sig en plats. Han gjorde ett väldigt bra jobb när vi var väldigt skadedrabbade de första månaderna av säsongen. Han har tagit stora kliv i sin utveckling och visat att han kan bidra, säger Jeremy Colliton.

I nuläget har Mora tre kontrakterade spelare över nästa säsong: Filip Halvordsson, Emil Bejmo och Oscar Bergkvist (utlånad till Vimmerby).

LÄS ÄVEN: Därför fick Västerås nobben av Moras nyförvärv

LÄS ÄVEN: Backen lämnar Mora IK