Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäcklin klar för Leksand

Mats Bäcklin, 48, kommer att assistera Andreas Appelgren och Johan Rosén i båset den kommande säsongen.
Senast kommer Bäcklin från tränaruppdrag i AIK där han under grundserien var huvudansvarig is-tränare.
– De senaste två åren som seniortränare har jag tagit stora steg i min utveckling, säger han i ett pressmeddelande.

– Det ska bli kul att få vara med på den här resan. Det ska bli jättespännande att få lära känna bygden och uppleva den härliga hockeykulturen som finns här. Jag fick ett mycket bra intryck av klubben, som tog hand om mig på ett proffsigt och bra sätt när jag besökte Tegera arena förra veckan.

Hur är du som tränare?

– Jag är extremt noggrann med det jag gör och är målmedveten. Jag jobbade mycket med utveckling av juniorer under mina säsonger i Brynäs. De senaste två åren som seniortränare har jag tagit stora steg i min utveckling och lärt mig att på seniornivå handlar det mesta om resultat.

Sportchefen Tommy Salo:

– Vi har träffat Mats och vi tycker att han passar bra in i den ledargrupp Leksand har. Vi tror att Mats kommer att bidra med mycket positivt till hela gruppen. Och med hans fina hockeykunskap tillförs spets i båset och i omklädningsrummet. Vi hade en bra dag tillsammans här i Leksand med Mats och det känns verkligen som att vi delar samma tankar om hur vi tillsammans ska ta allt ytterligare en nivå framåt kommande säsong.