Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babis utbuad när HIF förlorade

Annons

3_2 till eleven över läraren. Stuart Baxters HIF fick sig en lektion av Rikard Norlings AIK när Stockholmarna vann matchen på Olympia.

Det var helt och hållet AIK:s match. Helsingborgs reducering till 2_3 kom inte förrän på tilläggstid.

Helsingborg började annars bra och trummade på under första halvtimmen. Henrik Larsson serverade Razak Omotoyossi och andra medspelare den ena fina bollen efter den andra. Efter knappt 20 minuter blev Henke nerdragen av AIK:s mittback Nicklas Karlsson. Straffen satte han själv säkert bakom Daniel Örlund.

Men sedan var det roliga slut. AIK tog över mer och mer av mittfältet och 1_1 kom redan efter knappt en halvtimme. Wilton Figueiredo frispelade Ivan Obolo som sköt förbi Daniel Andersson.

Förlusten innebär att Helsingborgs klättring mot toppen avbryts (tillfälligt?) och att AIK kunde lägga viktig mark mellan sig och absoluta botten.

En av dem var Jimmy Tamandi. Backen som skapat turbulens genom att hamna i slagsmål med en AIK-supporter på krogen. När han presenterades på Olympia jublade AIK-klacken och Tamandi hoppades att hela den olyckliga historien nu skulle vara utagerad.

Vid sidan av de två målen var Helsingborgs bästa målchans ett skott som Fredrik Svanbäck fick på i första halvlek. Bollen tog i ribbans överkant. Laget hade ytterligare en träff i trävirket. Samir Beloufa i HIF:s backlinje skapade också en farlig målchans, men åt AIK. Han fick till en huvudlös bakåtnick som Daniel Andersson fick sträcka ut sig i hela sin längd för att kunna tippa till hörna. Strax efteråt tvingades Beloufa utgå med en sträckning. Även Razak Omotoyossi hade ett flertal chanser att göra mål för Helsingborg men var ineffektiv.

Om Jimmy Tamandi möttes med jubel kan samma sak inte sägas om Babis Stefanidis, som på måndagen blev klar för Malmö FF. Ståplatspubliken buade och skanderade "ut med Babis" så fort han rörde bollen.

Han erkände dock att matchen mot AIK varit en av de tuffare under karriären. Vilket lag han spelar i när derbyt mellan Malmö och Helsingborg avgörs 7 augusti i Malmö fick inget svar på måndagskvällen.

TT

Mer läsning

Annons