Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axelsson borta från VM-spel

Annons

Bostonforwarden Per-Johan Axelsson är borta från ishockey-VM.

Även backen Christian Bäckman tvingas avstå mästerskapet.

Axelsson skadade handleden i början av mars, men hade själv hoppats på att bli frisk i tid till VM. Men den chansen är nu definitivt borta, liksom för Christian Bäckman som är knäaskadad. Sedan tidigare är också skadade backen Daniel Tjärnqvist, Edmonton, borta ur VM-diskussionen.

På tisdagen samlades Tre Kronor till ett VM-läger i Stockholm utan spelare från finallagen.

Och det är nu Gustafssons jakt på NHL-spelare börjar.

Från en sådan undersökning återvände exempelvis Bäckman med negativt besked på tisdagen. Hans klubblag St Louis bestämde sig därför för att inte släppa svensken till mästerskapet i Moskva.

Axelsson, Bäckman och Tjärnqvist var med och tog OS-guld i Turin med Tre Kronor förra året. Ytterligare tre NHL-spelare från den truppen har missat slutspel med sina lag; Torontostjärnan Mats Sundin, Fredrik Modin, Columbus, och målvakten Mikael Tellqvist, Phoenix.

Sundin är givetvis en önskespelare men allt pekar på att 36-åringen, som förutom OS-guldet också har vunnit tre VM-guld, tackar nej till VM. Gustafsson har ännu inte pratat med Sundin som säger till Expressen:

Ishockey-VM i Moskva spelas den 27 april_13 maj. Sverige spelar tre landskamper före VM, Euro Hockey Tour-finalerna mot Ryssland (Gävle 19 april, Moskva 21 april) och mot USA i Globen den 25 april.

TT

Mer läsning

Annons