Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avvaktar finansiering av vindkraftverk

I avvaktan på finansiering förlänger nu bolaget Arise windpower sin köpoption på Jädraås vindkraftspark. Men enligt IR-chef Leif Jansson behöver det inte innebära någon försening av bygget.

Annons

– Det är många parter inblandade i en sådan här affär och semestertider innebär ett problem för oss. Det vi gör är att vi förlänger optionen av köpet över sommaren, men förhoppningen är att själva byggstarten inte blir försenad, säger Leif Jansson som ansvarar för investeringsrelationer vid Arise windpower i Halmstad.

Köpet av Jädraås vindkraft innebär att man tar över ett projektbolag med färdiga tillstånd för uppförande av 200-megawattsvindkraft motsvarande 66 vindkraftverk i Jädraås. Optionen kan komma att förlängas ytterligare och Leif Jansson säger att det då skulle kunna innebära en försening av bygget.

– Det är väldigt mycket som måste vara på plats i en sådan här stor affär, men vi förlänger i första hand bara över sommaren. Semestertider ger oss ett tidsproblem och då råkar det bli så här.

Han förklarar att det är en formell sak. Att styrelsen inte kan fatta något beslut innan man har finansiering klar på plats.

– Vi avvaktar slutlig finansiering och det här är ett stort projekt som kräver mycket noggrannhet. Men förhoppningen är att vi ska klara det innan augusti är slut.