Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avstängning straff som svider

Annons

Speedwaydomaren Krister Gardell vill ha tuffare straff för förare som kör vårdslöst.

Debatten efter Kenny Olssons svåra krasch i torsdags fortsätter. Från Svemo (Svenska motorcykelförbundet) har det bland annat riktats kritik mot domarnas sätt att agera. Det förvånar Krister Gardell, som är en av landets mest rutinerade domare. Han har dömt en VM-deltävling i år och kommer också att skipa rättvisa i Cardiff i nästa VM-deltävling.

I dagsläget har domarna möjligheter att utesluta förarna för farlig körning även om någon olycka inte inträffar. Förare kan också stängas av från enstaka kommande heat eller resten av tävlingen. Något som sker väldigt sällan. Förare som blir bestraffade får då böter.

Domarna kommer att träffa förbundet på onsdagen så någon förändring av bedömningsnivån under tisdagens omgång tror inte Gardell på.

Gardell vill också peka på att prepareringen av banorna är mycket viktigt för säkerheten. Han har själv vägrat starta tävlingar på grund av att hemmaklubben preparerat på ett icke tillfredsställande sätt.

Domarna i tisdagens elitserieomgång ska också besiktiga banorna mer noga än vanligt, det är en order som kommit från Svemo. I dagsläget besiktigas en bana var tredje år och sedan görs en kontroll av domaren inför varje match.

TT

Mer läsning

Annons