Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslutning för terrängserien

Den sjätte och sista omgången i årets terrängserie genomfördes i Nåsterrängen den 27 september. Över 120 deltagare har gett sig ut i terrängen i Nås och Dala-Järna.

När sista löparen gick i mål lägrade sig mörkret över tävlingsområdet berättar Björn Lundin. Emil Danielson, skol-SM tvåa i Växjö förra veckan, gick i mål efter avverkade 6 kilometer.

Terrängserietävlingarna har pågått under hösten med sex stycken deltävlingar. Sammanlagt 120 personer har gett sig ut i terrängen varav 65 personer har gjort det tre eller fler gånger. Det gör att de kommer att få ta emot ett pris när det är dags för avslutningsfest.

Terrängserien har varit ett samarbete mellan Nås IF och Dala-Järna IK. Varannan tävling har skett vid skidstugan i Nås och varannan vid skidstugan i Grötholn. Till vintern kommer skidträningen att börja för DJIK:s del.

Intresset har ökat tycker DJIK:s Björn Lundin:

– På en period på åtta år har det ökat. Främst bland de yngre från två till åtta år som är den stora andel men det är en del vuxna med, säger Björn Lundin.