Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avskaffa söndagsöppet!

Hur kan ordförande i centrumföreningen i Falun uppmana butiksägarna att ställa upp för varandra genom att ha söndagsöppet? Vet han inte vad det kostar att ha söndagsöppet?

Dubbla löner men få eller kanske inga inkomster för vissa butiker. Egna företagare med privata småbutiker som inte har råd att ha anställd personal på helgerna, tvingas därför jobba sju dagar i veckan. Vem orkar med det i längden?

Detta leder bara till att vissa butiker kan tvingas slå igen. Gynnar det Falun som köpstad? Det gynnar troligtvis Falun i lika hög grad som p-avgifter vardag som helgdag och sent in på kvällarna gör. Vilka kunder lockas till Falun av det?

I Norge är alla butiker stängda på söndagar. Troligen har norrmännen kommit till insikt om att vi inte har mer pengar att konsumera bara för att vi handlar på söndagarna.

Falun som köpstad och stad kan göras attraktiv på andra sätt än att tvinga butiker att ha söndagsöppet.

Sex dagarsvecka

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare