Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avlövar vården på mindre orter

Annons

Bertil Ström (S) menar (4/10) att utan S ingen vård på mindre orter. Det är snarare tvärtom. S har utformat ett uppdrag för vårdcentralerna som är betydligt större än i andra landsting. Det fungerar i de större orterna, men det har blivit betydligt svårare för patienter i de mindre orterna att söka vård på nära håll.

De senaste åren har S slagit samman flera vårdcentraler, främst på mindre orter. I Falun har vårdcentralerna i Grycksbo och Svärdsjö blivit filialer.

För några veckor sedan var jag i Svärdsjö för att höra vad man tycker om förändringen. Många var besvikna och berättade att de numera måste åka till Norslund för att få träffa en läkare.

Är det vad S menar med tillgänglig vård på mindre orter?

Alliansen har lagt en rad förslag som gör det enkelt att få vård i hela Dalarna som S har sagt nej till. Vårdcentralerna måste själva få större möjlighet att bestämma över verksamheten på den egna vårdcentralen och betalt för att de tar hand om patienter som i de stora orterna åkt till akuten istället för vårdcentralen.

Birgitta Hiertner (M)

ledamot i landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare