Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avestabon Albin fick ovälkommet besök i duschen – kom in i landets största tidning: "Hade varit mer normalt om det var en råtta eller orm"

Albin Hurtig från Avesta skulle åtgärda vad han trodde var ett vanligt stopp i golvbrunnen i duschen men fick en smärre chock. I avloppet låg en död fågel. Händelsen fick snabbt stora proportioner – och Albin hamnade i Aftonbladet.

Albin Hurtig är 21 år och bor i en lägenhet i Avesta. När han en dag kom hem från gymmet och skulle duscha rann inte vattnet vid brunnen undan. Som alltid när det blir stopp måste man rensa, tänkte Albin, som berättar att han kände något märkligt under brunnslocket.

– Jag stoppade in handen och det var alldeles klibbigt. Sedan började det komma upp fjädrar, säger Albin Hurtig.

Då förstod han att det var en död fågel.

– Jag blev chockad och ringde pappa för att berätta – men han trodde ju inte på mig så jag ringde upp på videosamtal för att kunna visa.

Och visst var det en fågel, en fullvuxen kaja för att vara exakt.

– Att en fågel har fastnat i skorstenen eller i ett fläktutrymme har man varit med om, men inte i avloppet. Det hade varit mer normalt om det var en råtta eller orm.

Därför tipsade Albin Aftonbladet om händelsen, som dokumenterades.

– Det var en unik grej så jag skickade in det för skojs skull.

– Jag trodde aldrig att de skulle göra något på det, men de nappade direkt och några timmar senare var det med i tidningen.

Hur ska det gå att duscha efter detta då?

– Det ska nog gå bra, jag är inte allt för skräckslagen, säger Albin skrattandes.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips